Hem 9 Injektionsbehandlingar 9 Botoxbehandling

Botoxbehandling

Vad är botox?

Botox är den mest effektiva behandlingen mot rynkor och fina linjer i ansiktet. Botox hjälper huden mot grova porer och diffus rodnad.

Yngre personer väljer att göra microtoxin för att förhindra rynkor och upprätthålla en fin kvalitet på huden.

Komplikationer

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom 1 vecka för att minska risken för blåmärken kan du undvika acetylsalicyra, omega 3 och alkohol dagarna före din behandling.
Men det finns andra komplikationer som har en längre påverkan. Om Botox inte injiceras korrekt eller om eftervården inte sköts enligt rekommendationer kan det oavsiktligt sprida sig till andra muskler i ditt ansikte och orsaka ex hängiga ögonlock.

Före behandling

En injektions behandling föregås alltid av en konsultation som görs minst 48 timmar innan bokad behandling, du kan antigen komma till kliniken eller göra det webinart.
Har du gjort samma behandling hos mig inom 6 månader behövs ingen konsultation.
Konsultationen är kostnadsfri.

Efter behandling

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött och ibland svullet. Metoden utförs med mycket tunn nål och smärtan upplevs olika.

  • Undvik smink och träning 24 timmar efter din behandling.
  • Undvik också att bada bastu 48 timmar efter behandling.

Om behandlingsresultatet inte blev som du tänkt är du välkommen på ett återbesök / tocuh up inom 10- 14 dagar, kostnadsfritt.

När ska jag avstå botox?

Du bör inte injiceras om du är överkänslig mot botulinumtoxin, lider av muskelsjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignalen i musklerna. Du bör inte behandlas under graviditet eller amning. Har du en infektion vid det planerade injektionsstället ska du avvakta tills den är läkt.

Botulinumtoxin typ A / Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att minska rynkor, korrigera fina linjer. Vanliga behandlingsområden är rynkorna i pannan, argrynkan och kråksparkar kring ögonen. Man kan även använda Botox i medicinskt syfte, så som vid behandling av migrän, spänningshuvudvärk, tandgnissling och svettbehandling.

Blåmärken, svullnader och huvudvärk betraktas som vanliga biverkningar och försvinner oftast inom 1 vecka Men det finns andra komplikationer som har en längre påverkan. Om Botox inte injiceras korrekt eller om eftervården inte sköts enligt rekommendationer kan det oavsiktligt sprida sig till andra muskler i ditt ansikte och orsaka ex hängande ögonlock.

Botox 1 Zon

30 minuter 2.500 kr

Botox 2 Zoner

30 minuter  3.100kr

Botox 3 Zoner

30 minuter  3.700kr

Botox – Masseter

40 minuter  3.900kr

Hyperhidrosis – överdriven svettning armhålor

40 minuter  4.800kr

Botox Platysma

40 minuter  4.500kr

Injektionsbehandlingar

Massagebehandlingar

Hudvård

Injektionsbehandlingar

Massagebehandlingar

Hudvård

Kropp

Kropp

Utbildningar

Information om botox

Har har vi samlat information om våra behandlingar med botox.

Panna

Rynkorna i pannan är dynamiska och uppstår när musklerna drar samman huden om och om igen på samma plats. Oftast räcker botulinumtoxin för att bli av med rynkorna men mycket kraftiga rynkor kan behöva kompletteras med en skinboosterbehandling.

Glabella

Ofta kallad bekymmersrynka eller argrynka (djupa eller ytliga rynkor mellan ögonbrynen).
Med att man placerar botulinumtoxin i några specifika muskler.

Kråksparkar

De linjer som strålar ut från ögonen.

Sura mungipor

Med tiden kan rynkor uppstå vid mungiporna och kan vara väldigt stark vilket för att vi får sura mungipor. Denna behandling kan med fördel kompletteras med fillersbehandling för att få det bästa resultatet.

Ögonbrynslyft

Tyngs ögonbrynen ner ser du trött och sur ut? detta kan man behandla med botulinumtoxin och med ett ögonbrynslyft.

Haka

På vardera sida om hakan finns mentalis, har du en aktiv mentalis kan hakan peka uppåt eller nedåt och små gropar kan visa sig i hakan likt skalet på en apelsin. Botulinumtoxin får muskeln i hakan att slappna av det gör att hakan håller sig på plats och huden blir slät.

Gummy smile

Har du en överaktiv muskel i överkäken som drar upp överläppen så tandköttsvävnaden syns när du skrattar? Med Botulinumtoxin sänks överläppen något och döljer då tandköttet.

Lipflip

Ett fåtal stick i överläppen gör att läppen lyfter något, vilket ger en fin effekt. Resultatet håller dock endast 6-8 veckor.

Microtoxin

Microtoxin är en behandling med mycket liten mängd botulinumtoxin, håller nere farten på åldrandets negativa påverkan på din hud.

Platysma

Platysmabanden kan ibland ligga som en platta horisontellt under hakan. Starkar platysmaband drar ner huden när den jobbar. Med borulinumtoxin slappnar muskeln av tightas det till runt käke/hakpariet och linjer på halsen motverkas.

Botox light

En perfekt behandling för dig som endast önskar en lättare dämpning av musklerna i panna, glabella och kråksparkar.

Osäker på vad som fungerar?

Kontakta mig på telefon eller via mejl så informerar jag!