Upplevelse Retreat i Tanzania med Safari i Serengeti och sol och bad på Zanzibar med träning, yoga och personlig utveckling.

Följ med oss på en oförglömlig resa till Tanzania som kombinerar både äventyr och en fantastisk naturupplevelse med både safari på Serengetis vidunderliga slätter samt sol, bad, träning, yoga & återhämtning på mytomspunna Zanzibar.
Vi törs även utlova en spännande inre resa och många minnesvärda möten.
Vårt mål är att du skall få en så givande resa som möjligt, så vi väljer därför att fokusera på att ha en mindre grupp med färre deltagare och kommer även att bo på otroligt fina, lyxiga mindre boenden med familjär känsla för att främja både närvaro och samvaro.
Vi finns där för att du ska känna dig trygg, sedd och alltid ha någon att äta, sola och/eller bara hänga med, så tveka inte att boka in dig även om du inte har någon reskamrat!

Vi startar upp med safari i Serengeti, som anses vara ett av Afrikas bästa safariområden. Parken sträcker sig över oändliga vidder och erbjuder ett fantastiskt djurliv där chansen är stor att vi får se The Big Five. Här väntar otroliga djur- och naturupplevelser, där vi mitt i naturen får de bästa förutsättningarna att sjunka in i en djup närvaro och fascineras över att vara alldeles tätt inpå de vilda djuren.
Du kommer att få uppleva hänförande safaris med fräscht och lyxigt tältboende mitt ute i den vilda naturen och därefter flyga till ön Zanzibar.
Vi bor på Zanzibars sydöstra del på härliga fyrstjärniga Michamvi Sunset Bay, ett litet familjeägt hotell på Zanzibars sydöstkust med endast 20 rum. Rummen är rymliga och smakfullt renoverade och har balkong eller terrass med havsutsikt. Hotellet omges av en grönskande tropisk trädgård och ett trevligt poolområde. Varje kväll bjuds vi på en trevlig middag som dukas upp på olika platser runt boendet.
Här finns tid för både inspiration och vila och du kan även välja att snorkla, dyka, vandra på de långa vita stränderna, umgås eller bara vara.
Under dagarna på Zanzibar finns även tid om du vill bege dig ut på gemensam utflykt eller något eget äventyr på ön t ex kryddsafari, djuphavsfiske eller besök i historiska Stone Town.
På Zanzibar varvar Lisa och Anna-Karin flera olika tränings – och yogapass, allt från core, till tabata och cirkelträning, vattengympa och både fysisk och återhämtande yoga till meditation i soluppgången. Alla pass är utformade så att var och en kan delta helt utifrån sin egen förmåga. Här läggs också olika övningar in för ens egen personliga utveckling, själv eller i grupp.

PROGRAM
8/11 Avresa Arlanda
9/11 På Kilimanjaro International Airport blir vi varmt välkomnade av den lokala representanten och körs sedan till det 4-stjärniga boendet Olerai Lodge som ligger är vackert belägen i utkanten av Arusha. 10/11 Efter frukost lämnar vi lodgen och åker mot Serengeti som är en av Östafrikas största nationalparker. Under resan mot Serengetis ändlösa slätter finns det goda chanser att få se zebra- och girafflockar. Medtagen lunchlåda äter vi vid gaten till Serengeti. Här finns en utsiktsplats, från vilken vi kan se Serengeti i alla riktningar. Väl inne i Serengeti nationalpark kan vi se lejon, gepard, leopard, gnu, zebra, giraff, antilop, buffel, flodhäst och krokodil, samt många olika fågelarter.
Efter en lång dag serveras middag på den lyxiga tältcampen Matawi Tented Camp , där vi kommer att bo under vistelsen i Serengeti.
Måltider: Frukost, Lunch & Middag under safaridagarna
10-13/11 Safari som ger minnen för livet.
Serengeti sträcker sig över oändliga vidder och erbjuder fantastisk safari. Serengeti National Park är ca 15 000 km2 stort och täckt med gräsmarker, klippor och kopjes, och är tillsammans med de närliggande naturområdena en del av ett stort ekosystem.
I Serengeti är det möjligt att se den stora migrationen av gnuer och zebror, som består av hundratusentals djur på vandring. Varje år går de samma rutt och söker efter områden där det har regnat för att finna bete. Lejon och andra rovdjur följer efter flockarna. Det är en oförglömlig upplevelse att befinna sig bland de stora hjordarna av gnuer och zebror.
Vår guide har bra kännedom om var djuren finns och i vilken riktning de rör sig. Om djuren befinner sig i närheten äter vi lunch på campen, i annat fall tar vår guide med lunchlådor som vi äter i vildmarken.
13/11 Efter en tidig frukost checkar vi ut från tältcampen och får återigen uppleva safari under de aktiva morgontimmarna innan det är dags att köras till Serengetis landningsbana och flyga vidare till Zanzibar.
Väl framme på Zanzibar hälsas vi välkomna och körs till det 4- stjärniga boendet Michamvi Sunset Bay
Måltider: Frukost & Middag
13-19/11 Härliga dagar på Zanzibar med sol, salta bad, milslånga stränder, avkoppling och tid att smälta alla våra intryck samt dagliga pass med yoga, meditation och funktionell träning både i pool och på land med Anna-Karin och Lisa.
19/11 Frukost och vi spenderar sista dagen på Zanzibar. Vi körs till flygplatsen i god tid före avresa.
20/11 Efter härliga dagar och fina upplevelser i Tanzania landar vi i Sverige.

PRISET INKLUDERAR

 • Internationella flygbiljetter T/R Arlanda-Tanzania
 • Safari i Serengeti med engelsktalande privat guide
 • 4×4 Toyota Land Cruiser med Fönsterplats och vatten under safari
 • All transport i Tanzania
 • Alla parkavgifter
 • Boende 1 natt på 4-stjärnigt hotell i Arusha
 • Lyxigt tältboende 3 nätter mitt i Serengeti med helpension under safarin
 • Flyg från Serengeti – Zanzibar
 • Transfer på Zanzibar
 • Boende 6 nätter med frukost & middag på 4-stjärniga Michamwi Sunset Bay
 • All Träning och Yoga m Anna-Karin och Lisa
 • Spännande Goodiebag
  Pris: 38 900:- /person i delat dubbelrum
  Enkelrumstillägg 2000:- (gäller dock ej boendet i Serengeti)

Klicka in på länken och läs mer om resan
https://safariresor.se/gruppresa-tanzania-2022